Waarom Unusual Travels?

De wereld zit vol mooie en boeiende plaatsen, die toch amper bezocht worden. Meestal komt dit door vooroordelen, onbereikbaarheid, of soms zelfs omdat een streek bij ons gewoon amper gekend is. Albanie, is dat wel veilig? Een reis plannen naar Iran? Hoe begin ik daar aan, en is daar eigenlijk wel iets te zien? Georgië? Waar ligt dat zelfs?
Unusual Travels neemt je mee naar deze minder gekende plaatsen en laat je zien wat deze te bieden hebben. Je zal prachtige steden en natuur zien, spannende activiteiten beleven en vooral veel bijleren over andere culturen. Bovendien hoef je zelf niets te plannen!
Unusual Travels focust op het buitengewone. Ook als we naar bekendere plaatsen gaan, zoeken we op wat deze plaats bijzonder maakt. Bij ons dus geen all-in vakantieresort aan het strand, maar een grondige kennismaking met de bestemming.
We reizen in groepen van 5 tot 12 personen. Op deze manier blijft de reis toch een persoonlijke beleving en kunnen we beter inspelen op de verwachtingen van de deelnemers. Onze impact op de omgeving blijft beperkt en we kunnen ons gemakkelijker verplaatsen.
Bij de organisatie proberen we steeds voor de laagste prijs te gaan. Door groepskortingen en deals met hotels drukken we de prijs en proberen we te zorgen dat de reis niet duurder uitkomt dan wanneer je hem zelf zou organiseren, met daarbij natuurlijk alle voordelen van een begeleide groepsreis! Waar we niet op besparen, zijn unieke ervaringen en dingen die je zeker gedaan of gezien moet hebben!
Ook al gaat het om groepsreizen, dat betekent niet dat de begeleider je van plaats tot plaats gaat brengen zonder dat je enige eigen inbreng hebt. De begeleider wil je graag alle boeiende plaatsen laten zien, maar er wordt ook voldoende ruimte gemaakt om zelf te verkennen en ontdekken, en ook eigen tijd vinden we erg belangrijk. Op verschillende plaatsen kan je zelf ronddwalen, en ook de avonden worden meestal volledig vrij gelaten. Wil je s'avonds nog een wandelingetje maken? Wil je uitgaan met de locals of liever naar de bioscoop? Of wil je rustig in je bed je laatste foto's op Instagram gooien en even bellen met het thuisfront? Dat kan allemaal.
Wil je met ons naar een bestemming die je niet op de site vindt? Laat het ons weten, en we bekijken samen de mogelijkheden.

Over de organisator

Ik ben Johan, de organisator en begeleider van de Unusual Travels reizen. Unusual Travels is ontstaan uit mijn passie voor onbekende bestemmingen en het gevoel van voldoening als ik anderen kan overtuigen dat deze plaatsen toch best wel wat te bieden hebben. Tel daar nog eens het aantal reisplannen bij die ik reeds gemaakt heb zonder reeds de kans gehad te hebben ze uit te voeren, en Unusual Travels wordt het logische gevolg.
Momenteel worden zowel organisatie als begeleiding enkel en alleen door mij gedaan. Dit gebeurt als bijverdienste naast mijn dagelijkse job. Om de kwaliteit hoog te houden, blijft het aantal reizen per jaar voorlopig dus beperkt. Het voordeel is dat ik, door de reizen van A tot Z op te volgen, van elke reis kan leren en reis na reis de kwaliteit kan verhogen.
Wat je bij vele andere organisatoren van groepsreizen zal horen, is dat de begeleider geen gids is. Dat is ook bij mij niet het geval. Ik zal de reizen van begin tot eind voorbereiden, opvolgen en aanpassen. Alles wordt voor jou geboekt en geregeld, of je krijgt de nodige hulp. Ik zorg dat je gezien en beleefd hebt wat een bestemming te bieden heeft. Ik zal zorgen dat onverwachte omstandigheden zo vlot mogelijk verholpen worden, en ik zal zorgen dat de groep telkens op de volgende bestemming geraakt. Ik zal over elke plaats wel wat kunnen vertellen, zij het uit het voorbereidende opzoekwerk of uit eigen ervaring, maar voor meer gedetailleerde informatie zal ik steeds beroep doen op lokale gidsen wiens kennis altijd groter zal zijn. Kortom: Mijn job bestaat er uit om te zorgen dat jij een goede reis hebt!

Hoe werkt het?

Van zodra de data van een reis bekend zijn, kunnen de inschrijvingen starten! Er wordt telkens een minimum en maximum aantal deelnemers vermeld. Van zodra het minimum aantal deelnemers bereikt is (ingeschreven + betaald) gaat de reis gegarandeerd door. Is het minimum niet bereikt ten laatste een maand voor de start van de reis, dan gaat de reis helaas niet door en krijgen de reeds ingeschreven deelnemers hun geld terug, plus een korting op een volgende reis die je bij ons boekt.
Een maand voor vertrek stoppen de inschrijvingen. Gaat de reis door en wil je toch nog later inschrijven, dan kan dit door contact op te nemen met de organisator. Mogelijk valt er nog wel wat te regelen, eventueel met enkele aanpassingen in de prijs en samenstelling van het pakket.
Ongeveer drie weken voor vertrek komt de groep een eerste keer samen. Op dat moment kan je de groep en de begeleider ontmoeten, en krijg je een meer gedetailleerde uiteenzetting over het verloop van de reis. Als er nog verzoeken zijn, is dit het moment om deze kenbaar te maken. Deze kunnen dan met de groep overlegd worden en de reis kan op dit moment nog aangepast worden. Je krijgt ook nog enkele tips, een checklist voor je bagage, enz...
Vliegtickets zijn niet in de prijs inbegrepen en dien je zelf te boeken. Wens je hierbij hulp, dan bieden wij deze kostenloos. Wij zoeken voor jou de goedkoopste prijs.
Klaar voor je reis? Bekijk snel ons aanbod en boek je volgende vakantie!